Half juli start het gratis programma ZomerOndernemer Regio Foodvalley. Jongeren tussen 15 en 22 jaar kunnen zich nu aanmelden voor dit ondernemersproject in de zomervakantie. Deelnemers ervaren tijdens het project hoe het is om te ondernemen. Begeleid door trainers starten ze een eigen bedrijf.

De jongeren volgen een programma met trainingen, workshops en interessante bedrijfsbezoeken. De ZomerOndernemers krijgen begeleiding van twee ervaren ondernemerscoaches die hen helpen om van hun eerste bedrijf een succes te maken. Het traject is gratis en helemaal zonder verplichtingen. Na de zomer bepalen de deelnemers zelf of ze doorgaan met hun bedrijf. Jongeren die verder gaan met hun bedrijf krijgen een businessmaatje: een ervaren ondernemer uit Regio Foodvalley die hen nog een jaar lang tips en advies geeft.

Eind juli gaat ZomerOndernemers Regio Foodvalley van start met een driedaagse ‘bootcamp’. Ontmoeten en samenwerken staan centraal. Als het kan is de training face-to-face, anders digitaal. In augustus staan bezoeken aan lokale ondernemers op het programma, met workshops, presentaties en rondleidingen. Het programma eindigt met een feestelijke finale waarin ieder zijn of haar bedrijf presenteert.

Aanmelden kan via de website van ZomerOndernemer Regio Foodvalley (www.zomerondernemer.nl/regio-foodvalley). Daar volgt ook meer informatie over de trainingsdata. Ook ondernemers die hun bedrijf willen laten zien of jongeren willen coachen kunnen zich via deze website nog aanmelden.

Share This