Voor de Jonge Helden Award zijn zeven enthousiaste kandidaten geselecteerd met allen hun eigen impact als ondernemer in Wageningen. Eenmaal klaargestoomd na een pitch training van StartHub kregen zij de gelegenheid om in vijf minuten hun bedrijf te presenteren. De jonge helden presenteerden zich aan een diverse jury met allen een eigen visie op ondernemende helden in Wageningen. Deze jury,  bestaande uit Simon Vink (WUR), Erik Jan Schimmel (Network Business Events), Bastiaan Vroegindeweij (Livestock Robotics) en Tutku Yuksel (Thuis Wageningen), beoordeelde niet alleen op hoe vernieuwend de startups waren, maar ook op de impact op het gebied van duurzaamheid en doorgroeimogelijkheden.

Als winnaars kwamen uit de bus: Mendelt Tillema met Healthy Greens, Fabian Lindner van Zzinga en Francisco Xosé Presas Basalo met inLoops. Healthy Greens richt zich op het verhogen van gezondheidsvoordelen van voeding door het toevoegen van zeewier. Tijdens de borrel heeft iedereen kunnen proeven van zijn worsten verrijkt met zeewier, die daardoor minder zout en vet bevatten maar nog steeds proeven als de vertrouwde ongezondere versie. Zzinga wil honingwijn terug op de markt krijgen. Hiermee verwachten ze de vruchten te plukken van toenemende honing productie: een groei in de bijenpopulatie. InLoops verkoopt technologie die duurzame productie van aquatische grondstoffen in steden mogelijk maakt door containers te gebruiken hiervoor. De eerste twee containers zijn ontworpen om de productie van garnalen en de microalgen Spirulina te maximaliseren.

Deze drie veelbelovende jonge helden zullen tijdens het Wageningse Business Event op maandag 9 april strijden voor de officiële titel “Jonge Held”! Tijdens deze feestelijke en inspirerende avond worden genomineerde bedrijven uit de gemeente Wageningen aan het aanwezige publiek gepresenteerd door middel van flitsende interviews en professionele bedrijfsfilms. De awards zullen uitgereikt worden aan de winnaars in de categorieën: Starter van het Jaar, Detailhandel & Horeca, MKB & Grootzakelijk en Jonge Helden. Na het officiële programma is er gelegenheid om te netwerken. Bent u ook benieuwd wie er dit jaar op het podium staan?  Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen van het Business Event gemeente Wageningen door de facebookpagina van het evenement te liken: www.facebook.com/businesseventwageningen.

Share This