Met een spetterend openingsfeest op donderdagavond 8 maart en een meer wetenschappelijke Dies Natalis op vrijdag 9 maart heeft Wageningen University & Research (WUR) het startschot gegeven voor de viering van haar honderdste verjaardag. Met als motto ‘100 years Wageningen Wisdom & Wonder’ staan de komende maanden tal van activiteiten op het programma om het 100-jarig bestaan te vieren. Natuurlijk is er veel aandacht voor de wetenschap. Maar een flink aantal van de activiteiten is ook speciaal gericht op ondernemers en inwoners van Wageningen.

Geurt Heimensen is een van de projectleiders die verantwoordelijk is voor het jubileumprogamma. Hij kijkt uit naar de vele activiteiten. “Met hulp van veel mensen is een prachtige mix van activiteiten en evenementen ontwikkeld. We gebruiken het jubileum om bestaande relaties te versterken en nieuwe relaties aan te gaan. Daarom zijn er ook veel activiteiten in de stad, we blijven niet alleen op de campus. Daarnaast proberen we waar mogelijk om samen te werken met lokale ondernemers.”

Het is ondoenlijk om hier het hele overvolle jubileumprogramma op te sommen. Daarom belicht Geurt Heimensen een paar onderdelen die volgens hem interessant zijn voor Wageningse ondernemers: Op zaterdag 12 en 19 mei staan WUR-wetenschappers op de warenmarkt. Samen met theatermakers vertellen zij het verhaal van de producten op de markt. Want ook op de markt, draagt WUR al 100 jaar bij aan (h)eerlijke producten. In het weekend van 16 en 17 juni is er het ‘Wageningen in Wageningen Festival’. “Samen met inwoners, organisaties studentenverenigingen én ondernemers vieren we dan de band tussen Wageningen University & Research en de stad Wageningen”, legt Geurt Heimensen uit. “Doe mee en ontdek het beste van beide werelden!”

Op 30 en 31 mei is er een unieke conferentie, F&A Next genaamd, rond voeding en agritechnologie met veel aandacht voor innovatie start-ups. Op de Company Day op 27 september krijgen start-ups, het mkb en grotere bedrijven de kans om een inspirerende kijk te krijgen op nieuwe technologieën en de mogelijke toepassingen en impact daarvan. In het weekend van 6 en 7 oktober krijgen bezoekers tijdens de Campus Safari een uniek kijkje in de kantoren en laboratoria van WUR. Op zondag 4 november geven wetenschappers van WUR korte colleges in huiskamers verspreid over de stad. “Een unieke mix tussen Muziek bij de Buren en de zondaguniversiteit in de bibliotheek”, aldus Geurt Heimensen.

Wie meer wil weten over het jubileumprogramma kan kijken op www.wur.nl/100years. Of kom op woensdag 4 april naar het Wagenings Ondernemers Café. Dan beklimt Geurt Heimensen of een van zijn collega’s de zeepkist om te vertellen over 100 jaar WUR en alle festiviteiten.

 

Share This