Nog een paar dagen en dan mogen we weer naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. Het wordt spannend wat de zetelverdeling gaat worden en vooral welk college we krijgen. Omdat wij als WOC benieuwd waren wat de diverse partijen voor ondernemers in petto hebben, gaven wij hen de kans om dat tijdens het Wagenings Ondernemers Café te vertellen. Elders in deze nieuwsbrief vindt u een verslag. Het was een gezellige en informatieve avond en ik weet al wat ik ga stemmen, u ook? Maar wat u ook doet, maak in ieder geval gebruik van uw democratisch recht en ga stemmen!

Vorige week werd ik blij verrast door de mededeling dat Wageningen45 en een vertegenwoordiging van de Wageningse horeca tot overeenstemming zijn gekomen over de horeca-exploitatie op 5 mei. Onder de naam Horecaplatform Wageningen B.V. neemt een aantal ondernemers de komende drie jaar de volledige horeca-exploitatie voor hun rekening. De intentie is om zoveel mogelijk Wageningse horecaondernemers bij het evenement te betrekken. Alle betrokken partijen zijn gezamenlijk aan de slag gegaan met de aanbevelingen van Frits Huijbers, die onderzoek deed naar toekomstgerichte oplossingen in de samenwerking tussen Wageningen45 en de Wageningse horeca. Als WOC waren wij hier ook bij betrokken. Het is goed dat dit nu effect heeft gehad. Een succesvolle Bevrijdingsdag is belangrijk voor de hele stad, inwoners én ondernemers.

Voor mijzelf zijn het hectische tijden. Naast mijn eigen drukke werk heb ik ook weer de eer om juryvoorzitter te mogen zijn bij het Business Event gemeente Wageningen. Samen met de andere juryleden heb ik weer veel mooie bedrijven leren kennen. Het zal lastig worden om in elke categorie de winnaar te kiezen. Bent u ook benieuwd naar wie het gaan worden? Bestel dan uw kaarten en kom maandagavond 9 april naar De Wageningsche Berg.

Sjirk Bijma
Voorzitter WOC

Share This