Herbert Boon, eigenaar van Expert Wageningen, is op de ALV benoemd tot nieuw bestuurslid voor de sector detailhandel. Hij is gevraagd om Robert Frijlink op te volgen, die op 1 januari samen met Ilonne Bongers de nieuwe centrummanager wordt. Herbert hoopt dat hij zijn jarenlange ervaring als ondernemer en Wageninger in kan zetten voor zijn collega-ondernemers.

Herbert is een op en top Wageninger. Het ondernemerschap is hem met de paplepel ingegoten. Hij is namelijk geboren boven de elektronicazaak van Elerie op de Markt, op de plek waar nu De Kater zit. De vader van Herbert werkte daar en nam later de zaak van Elerie over. Hij sloot zich aan bij Expert en verhuisde naar de hoek Hoogstraat/Riemsdijkstraat, waar nu de SNS Bank gevestigd is. Herbert nam op zijn beurt de winkel weer over en verhuisde in 1995 naar het oude ABN Amro pand op de Churchillweg 4.

Meerwaarde bieden
Daar zit hij nu nog steeds tot volle tevredenheid. “In onze branche is er natuurlijk veel veranderd. De komst van internet zorgt voor een andere consument die veel beter is geïnformeerd en voorbereid. Als verkoper zijn wij nu veel meer een begeleider met passend advies en het aanbieden van service en diensten. Als je dat combineert met een goede website en een goede backoffice, kun je nog steeds een meerwaarde bieden. Mijn aloude slogan ‘de vent maakt de tent’, geldt vandaag de dag nog steeds.”

Samen maken we de stad levendig
De slogan wil Herbert breder trekken naar heel Wageningen. “Met zijn allen maken we de stad levendig. Ik kijk dan vooral even naar de winkeliers in en rond het centrum. Het centrum is het kloppend hart van Wageningen, daar moeten we zuinig op zijn. Investeren in de stad is voor iedereen belangrijk.” In dat kader vindt Herbert ook dat ondernemers, maar zeker ook overheden, onderwijsinstellingen en andere organisaties zoveel mogelijk lokaal moeten inkopen. “Met elkaar stimuleren we Wageningen levendig en economisch gezond te houden. Gun lokale ondernemers de kans om mee te doen in een offerte.”

Overleg en discussie
Als WOC-bestuurslid zal Herbert de komende tijd contact zoeken met zijn collega-ondernemers in de detailhandel. Ook met de Stichting Ondernemersfonds Wageningen wil hij overleggen. “Ik wil de discussie wel eens aangaan over de openingstijden. En dan met name over de koopavond en de zaterdagmiddag. Laten we eens proberen om op vrijdagavond al om 20.00 uur dicht te gaan en op zaterdag tot 18.00 uur open te blijven. Maar ook dat is iets dat we niet individueel maar gezamenlijk als winkeliers op moeten pikken.”

Share This