Beste leden, ondernemers en vrienden van het WOC,

Graag had ik u tijdens onze traditionele nieuwjaarsborrel een hart onder de riem gestoken. Met een kwinkslag, een serieuze noot, een diepe overdenking en een optimistische blik naar het komende jaar. Maar u zult begrijpen dat die borrel er niet gaat komen. Daarom richt ik me via deze nieuwsbrief tot u.

Ik herinner me de ondernemersborrel van begin maart nog goed. We wisten toen wel dat er iets aan de hand was, we gaven elkaar maar geen hand, maar tegelijkertijd deden we er wat lacherig over. Een ruime week later verging het lachen ons wel. De horeca moest halsoverkop dicht, zzp’ers zagen opdrachten wegvallen, grote bedrijven hadden geen werk meer voor hun personeel en we moesten zoveel mogelijk vanuit huis werken. Na een versoepeling in de zomermaanden, ging het dit najaar opnieuw mis met grote klappen voor het bedrijfsleven. De donkere dagen vlak voor Kerst werden nog donkerder toen we medio december in een volledige lockdown terecht kwamen. De horeca was al langer dicht, nu moesten ook veel winkels er aan geloven.

Vanaf het begin van de crisis hebben wij als WOC opgeroepen om elkaar en anderen te helpen waar dat kan. “Alleen samen komen we deze zware tijden te boven”, heb ik meerdere malen gezegd. Die boodschap blijf ik ook nu verkondigen. Als WOC hebben we het afgelopen jaar ook geholpen binnen onze beperkte mogelijkheden. We hebben de ondernemers via extra nieuwsbrieven zoveel mogelijk informatie gegeven waar ze terecht konden voor hulp. Ons bestuurslid horeca Manon Franse heeft er samen met andere horecaondernemers voor gezorgd dat er in de zomermaanden extra ruimte kwam voor terrassen. Samen met VNO-NCW overleggen we met gemeente en provincie hoe we ondernemers tijdens en vooral ook na de crisis kunnen helpen om weer te kunnen ondernemen.

Hoewel het voorlopig zware tijden blijven, gloort er met de komst van de vaccins licht aan het eind van de tunnel. Daar hou ik me aan vast. En ik geloof in de kracht van de ware ondernemer. Ook nu niet in problemen denken, maar in kansen. Dat verdient ieders steun. Daarom roep ik iedereen op, bedrijven en particulieren, om als het ook maar enigszins kan elkaar te steunen en te helpen waar kan. Bestel die maaltijd, koop dat product, neem die dienst af, betaal je rekeningen wat sneller.

Voor nu wens ik u ondanks alles fijne feestdagen en pas goed op uzelf en op anderen.

Sjirk Bijma
Voorzitter WOC

Share This