Er is goed nieuws voor inwoners en bedrijven in het buitengebied van Wageningen die snel internet nodig hebben. De gemeente wil samen met aanbieder Glasvezel Buitenaf graag medio 2018 beginnen met de aanleg van breedband in het buitengebied van Wageningen. Als minimaal 50% van aansluitadressen in het buitengebied zich voor 9 juli inschrijft voor een abonnement, gaat de aanleg daadwerkelijk van start.

Glasvezel zorgt voor snelle internetverbindingen. Ook is er bijna geen kans op storing. De gemeente Wageningen vindt het belangrijk dat alle inwoners en bedrijven over snel internet kunnen beschikken. Wethouder Dennis Gudden: “Snel internet is essentieel voor de leefbaarheid, economische en maatschappelijke ontwikkeling in ons buitengebied. Het is belangrijk voor thuiswerkers en huishoudens, agrariërs, recreatiebedrijven en andere bedrijven in het buitengebied. Denk bijvoorbeeld aan een boer die internet nodig heeft voor zijn melkrobots. Of een horecaonderneming zoals bijvoorbeeld hotel Nol in ’t Bosch, dat snel internet en Wifi wil aanbieden aan zijn gasten.”

De gemeente gaat de snelle internetverbinding niet zelf aanleggen, maar heeft hiervoor een overeenkomst getekend met het bedrijf Glasvezel Buitenaf. Zij zijn gespecialiseerd in de aanleg van glasvezel in buitengebieden en zijn in andere delen van de Regio FoodValley al druk met de realisatie bezig. De investeringen en financiële risico’s liggen bij Glasvezel Buitenaf, de gemeente ondersteunt bij het promoten en faciliteren van het project. Gudden: “We zijn al vier jaar bezig om te kijken hoe we sneller internet aan kunnen leggen in onze buitengebieden. Het past namelijk in ons beleid. Het zorgt voor een aantrekkelijker vestigingsklimaat voor bedrijven en instellingen. Naast de betrokken bewoners en bedrijven kunnen bezoekers ook aangenamer verblijven in het buitengebied en daarmee is het een stimulans voor de recreatieve/toeristische ondernemers. Het levert een mooie bijdrage aan onze duurzaamheiddoelstellingen, omdat het onnodige mobiliteit voorkomt.”

Alle inwoners en bedrijven in het gebied worden persoonlijk geïnformeerd en krijgen een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst. In eerste instantie geldt het aanbod van Glasvezel Buitenaf voor de bedrijven en woningen buiten de bebouwde kom. Die staan bijvoorbeeld op de Eng, in het Binnenveld en rond de Grebbedijk. Het aanbod bestaat uit een abonnement bij een dienstaanbieder en een vastrechtvergoeding. Voor het abonnement kunnen inwoners en bedrijven kiezen uit verschillende aanbieders voor televisie, internet en telefonie.

Ook gebruik maken van glasvezel? Meld u dan voor 9 juli aan via www.glasvezelbuitenaf.nl. Daar vindt u uitgebreidere informatie over het project.

Share This