“Het is vijf over twaalf”, verzuchtte een winkelier afgelopen week op de politieke avond in het gemeentehuis. Raadsleden kregen daar te horen dat het ontbreken van parkeerbeleid ernstige gevolgen heeft voor de ondernemers in de binnenstad. Klanten klagen steen en been of wijken uit naar andere plaatsen. Een avondje uit in de schouwburg kan snel worden verpest door een eindeloze zoektocht naar een geschikte parkeerplaats. Kortom: de bereikbaarheid van Wageningen is een onderwerp dat leeft, maar dat ook felle reacties oproept.

Over dit Wageningse thema maakt de lokale omroep RTV Rijnstreek, in samenwerking met de bblthk, een serie programma’s onder de titel ‘ De driedaagse van de bereikbaarheid ’. Van 27 t/m 29 juni besteden ze actief aandacht aan deze discussie. Op donderdagavond 27 en vrijdagavond 28 juni zijn er vanaf 20.00 uur radio-uitzendingen live vanuit de bblthk. Op zaterdag 29 juni zijn radioverslaggevers op pad om in de binnenstad te peilen hoe er over de bereikbaarheid wordt gedacht.

Donderdagavond 27 juni staat het parkeren in de binnenstad centraal. Tussen 20.00 uur en 21.00 uur vindt er een live radio-uitzending plaats vanaf de eerste verdieping van de bblthk, ook goed zichtbaar vanuit de Hoogstraat. In deze uitzending komen de zorgen van de ondernemers op tafel en wordt er gediscussieerd over de toekomst van de Wageningse binnenstad. centrummanager, ondernemers en plaatselijke politici schuiven aan.

Op vrijdagavond 28 juni van 20.00 – 22.00 uur vervolgt deze serie met een ongetwijfeld pittig debat over de bereikbaarheid en de toekomst van Wageningen. Dit debat vindt plaats op het centrale podium van de bibliotheek. Deelnemers aan dit debat zijn vertegenwoordigers van het Wagenings Ondernemers Contact (WOC), het platform van bewoners en milieuorganisaties Wageningen Goed Op Weg, de Wageningen University en de wethouder Economische Zaken en Binnenstad. Wie op vrijdagavond bij de uitzending van dit debat wil zijn is vanaf 19.45 uur van harte welkom. In het tweede uur is er ruimte voor brandende vragen vanuit het publiek.

Meeluisteren?
De radio-uitzendingen van RTV Rijnstreek zijn te horen via FM kanaal 106. Daarnaast zijn de uitzendingen te beluisteren via de kabel. ZiggoCL+ kanaal 1355, KPN/Telfort/XS4ALL kanaal 1078, T-Mobile Thuis kanaal 2067. De uitzendingen worden geregistreerd op video en een week later op het tv-kanaal van Rijnstreek tv uitgezonden. Meer informatie? Bezoek www.rtvrijnstreek.nl.

Share This