In hotel De Wageningsche Berg zijn de ondernemersprijzen uitgereikt tijdens de derde editie van het Business Event gemeente Wageningen. Robin French Bakery, Umameats, Woudenberg Dranken en HEMA Wageningen waren de grote winnaars. Dat het allemaal bedrijven zijn die op een of andere manier met eten en drinken bezig zijn, was een toepasselijk toeval in de stad die zich wil profileren als het hart van FoodValley.

Het Business Event was een avond waar de bezoekers kennis konden maken met veel bijzondere en innovatieve Wageningse bedrijven. Door middel van filmpjes en interviews presenteerden de bedrijven zich aan de bijna 300 aanwezigen. Die waren onder de indruk van wat ze hoorden en zagen.

Bij het Business Event wordt in vier categorieën gestreden om de ondernemersprijzen. In de categorie Starters waren Robin Chin en Sybren Zwart van Robin French Bakery de winnaar. Zij verkopen sinds anderhalf jaar ambachtelijk brood en patisserie op Franse wijze. Het mooiste compliment kregen zij van een Franse klant die vond dat de croissants van Robin lekkerder zijn dan in Frankrijk. “Een mooi voorbeeld van innovatie in een traditionele branche”, zei juryvoorzitter Sjirk Bijma. “Na een gedegen marktonderzoek bewijzen zij een aanvulling voor Wageningen te zijn.”

Mendelt Tillema van Umameats ontving de Jonge Helden Award, een speciale prijs voor studenten die een onderneming zijn gestart. Umameats richt zich op het verhogen van gezondheidsvoordelen van voeding door het toevoegen van zeewier. Dat kan in vlees, maar Tillema verraste de aanwezigen met de mededeling dat in de brownie die bij de koffie werd geserveerd ook zeewier zat.

De winnaar in de categorie Horeca en Detailhandel werd Woudenberg Dranken. Petra Woudenberg – van der Linden en haar team werden geprezen voor de kwaliteit en service die het bedrijf al jaren levert. “Naast het eigen bedrijf zetten de mensen van Woudenberg zich ook in voor stad door plaats te nemen in diverse besturen”, aldus Bijma.

Diezelfde waardering was voor de winnaar in de categorie MKB/grootzakelijk, Ruud van Doorn van HEMA Wageningen. “Ook hier een familiebedrijf dat verder kijkt dan de eigen winkel”, wist Bijma. “Samen maken we de stad”, vatte Van Doorn zijn filosofie samen.

Tot slot mocht het publiek bij het Business Event uit alle genomineerden nog stemmen voor de WOC-publieksprijs. Die ging met overweldigende meerderheid naar Riwojo.

Share This