De gemeente Wageningen heeft sinds deze week een nieuwe accountmanager bedrijven. Het is een bekend gezicht voor veel Wageningse ondernemers; Robert Frijlink. Robert is centrummanager van Wageningen en tot 1 januari eigenaar van de Gelderse IJzerhandel aan de Bergstraat. In zijn nieuwe functie als accountmanager wordt hij de link tussen bedrijven en de gemeente.

Met de komst van de accountmanager bedrijven wordt een jarenlange wens van het WOC gerealiseerd. “Toen ik zelf een aantal jaren geleden in het WOC-bestuur zat, hebben we het al aangekaart bij de gemeente”, weet Robert. “Het is heel belangrijk dat het geluid van ondernemers doorklinkt in het stadhuis. Intern kan ik bij de gemeente processen verbeteren en wellicht obstakels weghalen. Maar ook dat de gemeente zaken beter uitlegt. Dat brengt begrip over en weer. Ik kan ook niet alles realiseren wat ondernemers willen, maar dat moet je dan wel uitleggen. Nee is ook een antwoord, dan weten ondernemers ook waar ze aan toe zijn.”

Robert blijft ook actief als centrummanager. “Dat doe ik nog steeds met veel plezier. Toen ik stopte met de Gelderse IJzerhandel heb ik de tijd genomen om te kijken of er iets anders leuks op mijn pad kwam. Toen de vacature als accountmanager voorbij kwam, wist ik dat ik daar op moest reageren. Ik ben en blijf een ondernemer, ik weet hoe ondernemers denken. Ik ben heel blij dat de gemeente voor mij gekozen. Aan de andere kant moet ik in deze functie ook nog veel leren. De winkels en de horeca in de binnenstad ken ik uiteraard bijna allemaal, veel ambtenaren op het stadhuis ken ik ook. Ik hoop dat ik veel andere bedrijven en ondernemers in Wageningen leer kennen. En uiteraard dat ik ze de komende jaren kan helpen.”

Bedrijven die contact willen met de nieuwe accountmanager kunnen mailen naar robert.frijlink@wageningen.nl, of bellen met 06-51190154.

Share This