Nu vanaf 1 juni de horeca weer op mag starten en ook de terrassen weer open mogen, pleit het WOC voor grotere terrassen die ook op andere plekken in de stad geopend mogen worden. WOC-bestuurslid Manon Franse legt uit dat de gemeente positief op deze oproep heeft gereageerd.

Samen met binnenstadsmanager Robert Frijlink, Erik-Jan Frankhuizen van De Kater en Marc Hogeveen van H41 en de afdeling Wageningen van Koninklijke Horeca Nederland heeft Manon woensdagmiddag een gesprek gehad met wethouder Maud Hulshof. “Dat was een positief gesprek, waar ik tevreden op terugkijk. De wethouder heeft aangegeven dat de gemeente Wageningen de plannen van de horeca zoveel als kan en mag mogelijk wil maken.”

“Dat betekent dat er grotere terrassen mogen komen en dat er ook terrassen op andere plekken mogelijk zijn. Denk aan parkeerplekken of openbaar groen. De gemeente stelt daar wel een aantal eisen tegenover. Zo moeten alle plekken bereikbaar zijn voor hulpdiensten, moet er voldaan worden aan alle veiligheidseisen en krijgt de warenmarkt op woensdag en zaterdag voorrang. Dat snappen wij ook, want net zoals de hele coronacrisis moeten we dit ook samen oplossen.”

Alle horeca-ondernemers in het centrum hebben donderdag een brief gekregen met daarin de vraag wat hun wensen zijn voor een ruimer of ander terras. Waar zien zij mogelijkheden en hebben zij wellicht al plannen op papier. Uiterlijk volgende week moeten zij de gemeente laten weten wat hun wensen zijn. Manon roept haar collega’s dan ook op om hier voortvarend mee aan de slag te gaan. “Wees creatief, werk samen met andere ondernemers. Laten we er met zijn allen voor zorgen dat we vanaf 1 juni een verspreid bruisend zomercentrum krijgen waar mensen verantwoord kunnen genieten en waar de ondernemers weer wat kunnen verdienen.”

Share This