Dit jaar zijn we voor onze ondernemersborrel een aantal keren te gast bij Wageningse bedrijven. Woensdag 7 februari beet Kinderopvang Wageningen het spits af. Op de locatie Het Melkhuisje aan de Churchillweg werden we ontvangen door directeur Madeleine Suijker.

Wat ooit in 1965 begon als een peuterspeelzaal is Kinderopvang Wageningen anno 2024 uitgegroeid tot een organisatie met 14 locaties verspreid door heel Wageningen. Hier worden vijf dagen per week 600 kinderen opgevangen op een kinderopvang en 1100 basisschoolleerlingen op de buitenschoolse opvang. Op de eerste verdieping van het Melkhuisje is het servicebureau gevestigd, hier werken 30 medewerkers. In totaal heeft Kinderopvang Wageningen bijna 250 medewerkers.

Volgens Madeleine Suijker biedt Kinderopvang Wageningen een veilige plek voor kinderen. “Wij willen ze inspireren en nieuwsgierig maken. En we zijn een gezonde kinderopvang. Dat betekent dat we veel aandacht besteden aan gezonde voeding, genoeg bewegen, een sociaal emotionele balans en een vast dagritme. Omdat we gezonde voeding heel belangrijk vinden, bieden we dat ook vandaag aan tijdens de ondernemersborrel. Daarom zijn alle drankjes non-alcoholisch en zijn er verantwoorde hapjes.”

Kinderopvang Wageningen heeft volgens Madeleine Suijker twee grote uitdagingen. “We zitten zo goed als vol, terwijl het inwonertal van Wageningen maar blijft groeien. Het lukt allemaal nog net, maar we zijn wel op zoek naar nieuwe locaties. Een andere uitdaging in het vinden van voldoende gemotiveerd en gekwalificeerd personeel. Gelukkig kunnen we veel stagiaires welkom heten. Die kunnen we dan zelf opleiden. De afgelopen tijd hebben we meerderen van hen in dienst kunnen nemen.”

Na het openingswoord van Madeleine Suijker en de dank van WOC-voorzitter Sjirk Bijma voor de warme ontvangst, kregen de aanwezige ondernemers een rondleiding door Het Melkhuisje. Waarna ze zich de non-alcoholische drankjes en de verantwoorde hapjes goed lieten smaken.

Share This