Het WOC gaat voor de maandelijkse ondernemers borrel een aantal keren op bezoek bij een Wagenings bedrijf. Op woensdag 6 maart was MARIN aan de beurt. Het bezoek aan MARIN bleek een schot in de roos, vanwege de overweldigende belangstelling was voor een aantal niet-leden zelfs helaas geen plek. Er stond dan ook iets bijzonders op het programma. De WOC-leden kregen als eerste een uniek kijkje in het nieuwste project van MARIN; het Seven Oceans Simulator centre (SOSc). Eind mei wordt dit officieel geopend, maar speciaal voor het WOC gaf MARIN-directeur Bas Buchner al een rondleiding.

Het Seven Oceans Simulatorcentrum wordt wereldwijd een unieke digitale en virtuele testfaciliteit waarin de mens centraal staat. Het biedt bijzondere mogelijkheden om de werkelijkheid op zee realistisch te simuleren met onder meer bewegingsplatforms, bolvormige simulatoren voor rondom zicht en virtual, augmented en mixed reality.  Bijzonder is dat diverse Wageningen bedrijven en WOC-leden een bijdrage hebben geleverd aan het SOSc. Het gebouw is ontworpen door SW Architecten. Aanemersbedrijf Van Swaay heeft het gebouwd. Noldus IT heeft de software geleverd en een deel van het meubilair is afkomstig van Matser.

Naast uitleg over het SOSc vertelde Buchner ook het nodige over MARIN. Dit onderzoeksinstituut is al ruim 90 jaar aan de Haagsteeg gevestigd. Vandaag de dag werken er 450 mensen en heeft MARIN een jaarlijkse omzet van 60 miljoen euro. Met als missie het creëren van een schone en veilige scheepvaart en een duurzaam en vrij gebruik van de zee, is het een uniek bedrijf in de wereld. De Wageningse ondernemers waren onder de indruk van het verhaal van Buchner die vertelde over zaken als onbemande schepen, drijvende eilanden met daarop zonnepanelen en emissieloze schepen. WOC-voorzitter Sjirk Bijma bedankte MARIN dan ook voor de gastvrijheid. “Geweldig dat wij te gast mochten zijn bij dit unieke Wageningse bedrijf en dat we een voorproefje hebben gekregen van hun nieuwe testfaciliteit.”

Share This