Op de ALV vlak voor de zomervakantie is Toine van Veenendaal verkozen als nieuwe penningmeester van het WOC. Hij is de opvolger van Willem Kuijsten. Hoogste tijd om hem voor te stellen.

Toine is sinds maart 2015 lid van het managementteam van Schuurman en De Leeuw accountants en belastingadviseurs. Daarvoor heeft hij acht jaar gewerkt bij KPMG op de controlepraktijk als accountant. Hij zette zijn carrière voort als manager fusies en overnames bij BDO. Na vier jaar BDO werd het tijd voor een nieuwe stap. “Ik ben iemand die open staat voor nieuwe dingen”, zegt Toine. “Ik wilde graag het MKB in, op die manier kon ik mezelf verder ontwikkelen als ondernemer en zelf aan de touwtjes gaan trekken. Na mijn studie als Registeraccountant en de functies bij KPMG en BDO, voelde dat als een stap waarin in me verder kon ontwikkelen. Juist in die periode kwam ik in contact met Edwin Schuurman en Edgar de Leeuw. Zij zochten iemand die het bedrijf kon helpen naar een volgende fase om meer advies op maat te leveren en in het bijzonder op het gebied van fusies en overnames. Mijn achtergrond paste daar perfect in. Belangrijk was ook dat het persoonlijk klikte. Ik zit hier nu bijna vier jaar en ik heb het heel erg naar mijn zin.”

Toine moet wel bekennen dat hij aanvankelijk enige aarzeling had om naar Wageningen te komen. “Ik heb altijd in Amsterdam en Utrecht gewoond, gestudeerd en gewerkt. En in de Randstad denken ze dat het wiel daar uitgevonden wordt. Maar ik had al heel snel door dat mijn vooroordeel totaal onjuist was. Ik was verbaasd hoeveel ondernemersgeest er in Wageningen en FoodValley is. Zowel in het MKB als bij de internationale bedrijven zie je hele mooie voorbeelden van succesvolle ondernemingen. Daar mogen de ondernemers trots op zijn, dat zouden ze ook wel eens wat meer naar buiten mogen brengen. De stad Wageningen zelf vind ik ook leuk en gezellig. Er heerst een gezellige sfeer en bedrijvigheid. Dit jaar ben ik voor het eerst op 5 mei in de stad geweest, dat vond ik een unieke ervaring.” Toch overweegt Toine niet om naar Wageningen te verhuizen. “De regio Utrecht – Amsterdam blijft echt mijn thuis. Daar wonen mijn familie en vrienden en die wil ik absoluut niet missen.”

Toen hij gevraagd werd om bestuurslid van het WOC te worden, hoefde Toine niet lang na te denken. “Omdat we als sponsor van het Business Event al veel contact hadden met het WOC, vonden we als bedrijf dat we ook in het bestuur een bijdrage moesten leveren. Uiteraard is de rol van penningmeester er eentje die vanwege mijn achtergrond uitstekend past. Maar ik wil ook zeker een bredere rol spelen en de belangen van onze collega-ondernemers behartigen. Ik heb nu een aantal bestuursvergaderingen meegemaakt en we hebben een actief en enthousiast team dat over veel actuele zaken meepraat met andere partijen in de stad. Zelf word ik ook de Wageningse vertegenwoordiger bij de FOV, de Federatie Ondernemerskringen Valleiregio.”

Share This