Een feestelijke avond, een rode loper voor genomineerden en de schijnwerpers op innovatieve parels uit de regio. De uitreiking van de Innovatieprijs Regio Foodvalley 2021 op 29 september kan wel eens het eerste grote event in de regio zijn waar ondernemers en mensen uit onderwijs en overheid elkaar na lange tijd weer ‘live’ kunnen ontmoeten. Een avond waarop innovatieve ondernemers en krachtige samenwerkingen een podium krijgen.

Na zes jaar afwezigheid wordt de Innovatieprijs in Regio Foodvalley nieuw leven ingeblazen. De Innovatieprijs Regio Foodvalley zet mooie innovaties – én de ondernemers die ze ontwikkelden – in de spotlights. “Het wordt een feestelijke avond, van, voor en door ondernemers”, zegt Wim Werkman, vicevoorzitter van de FOV Regio Foodvalley en initiatiefnemer van de Innovatieprijs. Het doel is ondernemers te inspireren en samenwerking te stimuleren.

De Innovatieprijs richt zich met name op innovaties in de sectoren agrofood, de maakindustrie en de energie- en milieutechnologie. Om mee te dingen naar de prijs moeten de innovaties een impactvolle bijdrage leveren aan de circulaire economie en voortkomen uit aantoonbare samenwerking, binnen de keten, of over de grenzen van sectoren heen. “Samenwerking is dé sleutel tot succes”, zegt Werkman. “De beste innovaties zijn vaak het resultaat van samenwerking tussen partijen uit verschillende sectoren. Het leert je op een andere manier te kijken.” Van alle genomineerden worden video’s gemaakt die de innovaties mooi in beeld brengt. Handig voor de ondernemers om te gebruiken voor promotie van hun bedrijf en innovatieve ideeën.

Ook jong talent wordt uitgedaagd, onder meer via de onderwijsinstellingen, om innovaties aan te melden. Studententeams met een geweldig idee klimmen op het podium en pitchen hun idee. Gasten op het event stemmen hun favoriete idee naar de winst. De inzet? Een podium voor hun idee en professionele ondersteuning om het idee verder uit te werken. “Met de innovatieprijs laten we zien dat je niet naar de Randstad hoeft voor de coolste innovaties en vooruitstrevende bedrijven. Deze regio biedt zeer aantrekkelijke mogelijkheden voor jong talenten,” aldus Jan Hol, voorzitter College van Bestuur CHE.

De innovatieprijs wordt mogelijk gemaakt door de FOV, Regio Foodvalley, RCT Gelderland, Living Lab Regio Foodvalley Circulair en de Rabobank.

Kijk voor meer informatie en het aanmelden van innovaties op www.innovatieprijsregiofoodvalley.nl.

Share This