Het personeelstekort in de regio Foodvalley is groot, in heel veel sectoren zitten werkgevers te springen om mensen. Daarom is er vanuit verschillende partijen in de regio Foodvalley het project ‘Kies je Kans’ gestart, waarin werkgevers en kandidaten snel aan elkaar gekoppeld worden. Op woensdag 6 april namen wethouder Maud Hulshof en Wim van Veldhuizen, directeur van bouwbedrijf Van Swaay, een kijkje bij de Kies je Kans-bus die door de regio toert en ditmaal in Wageningen was.

“De bouw zit te springen om mensen. We moeten de komende jaren duizenden nieuwe woningen bouwen in Wageningen, Ede en de rest van de regio”,  aldus Van Veldhuizen. “En dan moeten we ook alle bestaande woningen en kantoren de komende 20 jaar verduurzamen, dat is een flinke uitdaging waar in onze regio minimaal 1.000 extra mensen voor nodig hebben. We kijken daarbij steeds vaker naar zogenaamde zij-instromers, mensen die nog geen ervaring hebben in de bouw maar het vak graag willen leren en resultaat willen zien van hun werk. Daarom is Kies je Kans een mooi initiatief, we willen graag laten zien dat er genoeg banen zijn in de bouw en dat we iedereen met open armen ontvangen.”

Wethouder Maud Hulshof erkent de behoefte van werkgevers: “Het tekort aan personeel is een serieus probleem op dit moment. Net als de bouw zitten bijvoorbeeld ook de zorg, het onderwijs, de horeca, techniek en ICT te springen om mensen. Er zijn steeds meer werkgevers waar je geen passende vooropleiding nodig hebt en juist het vak kan leren in de praktijk zoals bij Van Swaay, dat is een hele mooie ontwikkeling.” Daarbij kijkt Hulshof ook naar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt: “Terwijl het personeelstekort groot is zien we ook nog steeds dat er meer dan 600 mensen in de bijstand zitten in Wageningen, mensen die het liefst aan het werk willen. Dit is het perfecte moment om iedereen de kans te geven om aan het werk te gaan, of je nu ervaring hebt in bijvoorbeeld de bouw of niet.”

Meer informatie over Kies je Kans, evenementen en de bustour zijn te vinden op www.kiesjekans.nl. De bus rijdt de komende maanden nog door de regio, kijk op de website voor meer informatie.

Share This