Ondanks dat de regels wat versoepelen en er weer een beetje licht gloort aan het einde van de tunnel, zijn er nog heel veel ondernemers die hulp nodig hebben in deze zware tijd. Er zijn veel vragen over subsidie, steun, regelingen en regelgeving. Heb je het gevoel dat je buiten de boot valt qua regelingen dan willen we dit graag weten. Bovenstaande was voor het Wagenings Ondernemers Contact, Stichting Ondernemersfonds Wageningen en Koninklijke Horeca Nederland afd. Wageningen een goede reden om in gesprek te gaan over de communicatie en hulp van de gemeente Wageningen aan deze ondernemers.

Deze gesprekken hebben resultaat, de gemeente Wageningen wil heel graag in kaart brengen welke ondernemers op dit moment het gevoel hebben dat ze tussen wal en schip vallen. Om deze ondernemers beter te helpen is de gemeente de interne organisatie aan het herstructureren. De wens is om aan de voorkant van de organisatie één loket/aanspreekpunt te realiseren waar je terecht kan voor al je vragen, of deze nou over coronasteun, vergunningen, regels of samenwerking gaan.

Uiteraard kan het ons als ondernemersorganisaties niet snel genoeg gaan. Als ondernemers organisatie zijn we erg actief om ervoor te zorgen dat de vaart in dit proces blijft. Wat we graag willen doen is in kaart brengen om hoeveel ondernemers het gaat en wat de specifieke vragen zijn, zodat we vast bij de gemeente kunnen aankaarten waar het over gaat.

We willen graag van je weten of je zelf het gevoel hebt in een situatie te zitten waarin je hulp van de gemeente nodig hebt of dat je een ondernemer kent die dit kan gebruiken. Door een overzicht te maken van de ondernemers en hun vragen kunnen we zo snel mogelijk bij de gemeente aankaarten wie er hulp nodig heeft en houden we zelf als vertegenwoordiger van deze organisatie de vinger aan de pols of dit ook daadwerkelijk gebeurt.

Je kunt mailen naar horeca@wageningencentrum.nl of contact opnemen met je eigen WOC, SOW of KHN contactpersoon.

We horen graag van je!

Manon Franse,  WOC sector horeca
Casper Bijl, KHN afdeling Wageningen
Justin Henzen, KHN afdeling Wageningen
Robert Frijlink, SOW

Share This