Nu het al meer dan een half jaar niet mogelijk is om elkaar fysiek te ontmoeten, besloot het WOC-bestuur om onze leden een attentie te sturen en hen daarmee een hart onder de riem te steken. Medio maart werden de leden verrast met een unieke WOC-mok, een Proef Wageningen cadeaubon en een heerlijk pakket van Columbus. In een begeleidende brief (zie hieronder) gaf voorzitter Sjirk Bijma de leden aan nog even vol te houden. Ook riep hij hen op om goede ideeën met hem te delen. Het bestuur draagt die volgens aan bij wethouder economie Maud Hulshof en/of bij collega-ondernemers.

 

Beste ondernemer,

Wat hebben we elkaar lang niet kunnen treffen, maar dat is wel het minste van al onze zorgen. De maatregelen om de uitbraak van covid19 raken velen van ons in het hart van wat we het liefst doen: enthousiast en creatief ondernemen. Die creativiteit maakt dat het soms mogelijk blijkt om nieuwe wegen te zoeken en te vinden, maar voor de meesten van ons leveren die nieuwe wegen niet meer op dan een druppel op een gloeiende plaat.

Het WOC-bestuur realiseert zich dat velen het zwaar hebben en dat het bruisend ondernemersklimaat in onze stad onder druk staat. Daarover zou je met elkaar willen praten: ideeën uitwisselen, elkaar inspireren of een hart onder de riem steken. Of gewoon weer eens horen hoe het met de ander gaat en wat er zoal om ons heen gebeurt in Wageningen, zoals we gewend zijn op onze WOC-borrels.

Maar helaas, ook de WOC-borrels zijn ten prooi gevallen aan het vermaledijde virus, al doen we ons best om het met online borrels een klein beetje goed te maken.  Het is even niet anders, maar om je een hart onder de riem te steken en te bedanken voor je doorzettingsvermogen vinden jullie hierbij een kleine attentie.

We hopen dat je, als je naar deze unieke WOC-mok kijkt, het vertrouwde saamhorigheidsgevoel een beetje weer even voelt en dat het helpt om de moed erin te houden. Het virus zal verdwijnen en dan zullen we samen met elkaar en met de gemeente de handen ineen moeten slaan om ondernemend Wageningen weer alle kansen te geven zich op te richten en de bruisende stad opnieuw uit te vinden. Als je daar gedachten over hebt dan horen we dat graag en – als nodig en zinvol – zullen we die bespreken met onze wethouder Economische Zaken. En misschien ook heb je een slim idee dat je met collega-ondernemers wilt delen. Laat dat ook aan ons weten, dan zorgen wij dat het in de nieuwsbrief terecht komt.

Houd moed en houd vol.

Namens het bestuur van het Wagenings Ondernemerscontact,

Sjirk Bijma
Voorzitter.

 

 

Share This