WOC-lid Erik Groen is de Eurijn, een lokale munt, aan het promoten. Hij heeft gemerkt dat het B2B netwerk in Wageningen meer kan profiteren van de Eurijn. Bovendien ontwikkelt hij momenteel met de denktank basisinkomen een uniek plan van een voor bedrijven gratis loyalty programma dat in Wageningen een lokaal basisinkomen kan verzorgen.

 

Om bedrijven over te halen heeft het Eurijn-team middelen gezocht en gevonden om 100 Wageningse bedrijven anderhalf jaar een gratis zakelijke Eurijn rekening te geven. Verzoeken kunnen via info@eurijn.nl ingewilligd worden. De Social Trade Organization in Utrecht houdt de groei van het Nederlandse lokale munten netwerk in de gaten en zet in op goedkope kleine kredieten en B2B geldstromen. Om helderheid te krijgen gaat de Wetenschapswinkel van de WUR een onderzoek doen naar vragen als: Welke geldstromen in Wageningen zouden baat hebben bij het veranderen in de ruilmiddel spelregels van de Eurijn? Waarom gebeurt dit nog weinig en hoe wordt het een offer you can’t refuse? 
Het basisinkomen plan is volgens Erik simpel. In de betaalsoftware is het mogelijk om particulieren te laten kiezen of ze bij hun uitgaven een extra percentage kunnen missen. Dit komt in de pot. Maandelijks kunnen nu mensen die het nodig hebben een eerlijk deel krijgen uit de pot. Als niet iedereen dit nodig heeft groeit de pot en daarmee het maandbedrag dat mensen kunnen krijgen. Wethouder Dennis Gudden regelt dat dit plan in de bibliotheek gepresenteerd gaat worden. Weer een reden om trots op Wageningen te zijn, aldus Erik.
Share This