Op 7 juli is ons erelid Gerard de Nijs overleden. Hij is 87 jaar oud geworden en is in stilte gecremeerd. Onze voormalige voorzitter Oeds de Kroon heeft de weduwe van Gerard de Nijs enkele weken na de crematie bezocht en de condoleances namens het WOC overgebracht.

Nog tijdens zijn actieve dienst bij de politie heeft Gerard de Nijs zich in de jaren 90 ingezet voor het WAVO, de toenmalige middenstandvereniging. Hij heeft een zeer actieve rol gespeeld bij de integratie van het WAVO naar het WOC. Dat deed hij in zijn rol als secretaris, zowel bij de WAVO als ook bij het latere WOC. Ook is hij een van de grondleggers geweest van de Stichting Ondernemersfonds Wageningen, de club die de solidariteit van de middenstand heeft bevorderd. Gerard de Nijs was een zeer gedisciplineerde, consciëntieuze en aimabele secretaris die de diverse voorzitters/besturen van zowel de WAVO als het WOC ondersteund heeft

Voor zijn vele werk voor ondernemers heeft Gerard de Nijs het Wagenings Erezilver met een gouden rand ontvangen, omdat hij voor andere verdiensten al eerder het ‘normale’ Erezilver had ontvangen. Voor zijn internationale politiewerk heeft hij een Koninklijke Onderscheiding gekregen. Tevens werd hij bij zijn afscheid van het WOC-bestuur benoemd tot erelid van onze vereniging.

Share This