Het was vorige week groot feest bij Hotel De Wereld op het 5 Mei Plein. Na zeven hectische maanden vierden de nieuwe eigenaren de officiële heropening. Naast het hotel en restaurant O Mundo werd ook de nieuwste aanwinst Brasserie Le Monde gepresenteerd.

Na het faillissement van de Jaap Venendaal Groep in november, besloten Lammert en Sjoukje de Vries om Hotel De Wereld en het bijbehorende restaurant O Mundo over te nemen. De familie De Vries is al vele jaren eigenaar van Hotel & Restaurant Groot Warnsborn in Arnhem. Zoon Wiebe zwaait nu de scepter in Hotel De Wereld. Hij kijkt terug op zeven enerverende maanden: “Na zes jaar werken in buitenlandse hotels, had ik besloten om terug te keren naar Nederland. We hadden al gekeken om hotels over te nemen, toen in november de melding kwam dat Hotel De Wereld failliet was. Mijn vader, moeder en de rest van de familie moesten in een paar dagen besluiten of we het over gingen nemen, we besloten de gok te wagen.”

Het hotel en het restaurant zijn na de overname geen dag dicht geweest, toch was de doorstart volgens Wiebe een grotere klus dan verwacht. “Er kwamen toch wat lijken uit de kast waar we geen rekening mee hadden gehouden. Het hotel had achterstallig onderhoud, de administratie was ondoorzichtig, en in december raakte het restaurant ook nog eens de Michelin-ster kwijt. Gelukkig bleef het personeel zich maximaal inzetten, dat verdient echt een groot compliment.”

Zeven maanden later concludeert Wiebe dat de overname toch een goede keuze is geweest. “Het bedrijf heeft zoveel potentie. We barsten van de ambitie, maar we zijn er nog lang niet. We gaan meer focussen op het hotel. O Mundo heeft sinds 1 juni een nieuwe chef-kok, Luuk van Rennes. Hij gaat het restaurant voorzien van een eigen sausje. Een ster is niet noodzakelijk, maar zou een beloning zijn. Het streven is om het beste restaurant van Wageningen en omgeving te zijn.”

Met Brasserie Le Monde verwacht Wiebe een mooie uitbreiding van het aanbod te hebben. “Mensen komen niet elke week bij O Mundo eten. In de brasserie bieden we gerechten die iets eenvoudiger zijn, maar kwalitatief zeker zo goed zijn. We kiezen voor een Franse sfeer, er is al een driegangenmenu voor 25 euro. Je kunt bij Le Monde ook ontbijten en lunchen en met dit prachtige weer is het heerlijk vertoeven op ons schaduwrijke terras.”

De familie De Vries kende Wageningen niet goed toen zij Hotel De Wereld kochten. Dat is inmiddels wel veranderd. “Al vanaf het begin hebben we ervaren dat Wageningers trots zijn op ‘hun’ Hotel De Wereld. Het is met recht een icoon in de stad.” In hun kennismaking met Wageningen kwamen zij ook al gauw in aanraking met het WOC. “We hebben het WOC leren kennen als een hechte club ondernemers met korte lijntjes. Er heerst een prettige informele sfeer. We zijn dan ook lid geworden van het WOC, we vinden dat dat er bij hoort als je in Wageningen ondernemer bent. We zijn enorm vereerd dat we op woensdag 5 september gastheer van het Wagenings Ondernemers Café mogen zijn. We nodigen iedereen uit om daar langs te komen om ons bedrijf te leren kennen.”

Share This