Diana Weijers is op de ALV benoemd tot bestuurslid voor de binnenstad. De geboren en getogen Wageningse is sinds 2014 mede-eigenaar van Short Stay Wageningen. Short Stay bemiddelt in tijdelijke woonruimte en heeft inmiddels circa 80 studio’s in Wageningen. Dit jaar zijn ze ook gestart met Short Stay Ede. Een paar jaar geleden zijn ze met hun kantoor verhuisd naar de Gerdesstraat, waar ze met de Laundry Work Spot ook een wasserette, flexpwerkplekken en een koffiemachine van Starbucks hebben.

Diana leerde het WOC kennen tijdens een van de borrels bij Onder de Linden. “Dat is een mooie laagdrempelige manier om andere ondernemers te leren kennen. Ik vind het fijn en leerzaam om met andere ondernemers te sparren. Je leert van elkaar en het gezegde ‘alleen ga je harder, maar samen kom je verder’ is wat mij betreft absoluut waar.”

Gezamenlijk belang
Afgelopen jaar werd Diana gevraagd om Leo de Windt op te volgen als bestuurslid bij het WOC. “Ik heb een paar bestuursvergaderingen op proef meegedraaid en dat beviel uitstekend. Daar ervaarde ik dat het WOC veel meer is dan alleen de borrel. We hebben als ondernemers een gezamenlijk belang bij een sterke Wageningse economie. Via het WOC kunnen we daarin samen optrekken. Daarom heb ik besloten om daadwerkelijk bestuurslid te worden.”

Krachten bundelen
De afgelopen tijd is Diana via het WOC al in contact gekomen met diverse ondernemers. “Mijn collega sloot al regelmatig aan bij het Hoteloverleg, dat ga ik voortaan zelf doen. Ik heb contact gelegd met centrummanager Robert Frijlink en ik word nog uitgenodigd voor een vergadering van het SOW-bestuur. Namens Short Stay en het WOC heb ik deelgenomen aan een bijeenkomst van de gemeente waarin werd gesproken over de toekomst van de economie in Wageningen. Wat ik vooral proefde was de connecties die bedrijven met elkaar willen maken. De krachten bundelen en kijken wat niet alleen de gemeente, maar ook ondernemers voor elkaar kunnen betekenen. Samen met andere bedrijven naar de toekomst van een bruisend Wageningen kijken, en bedenken hoe we dat met elkaar kunnen bereiken. Als je samen iets opzet, zal dat stimuleren om ondernemers ook eens goed naar hun eigen onderneming te kijken. En door met anderen te brainstormen krijg je inspiratie, energie en betrokkenheid om door te gaan en de doelen te bereiken. Ik denk dat het WOC met het starten van het parkmanagementoverleg en de Wageningen Economic Board een hele goede weg in slaat.”

Share This