Het kan nog wel even duren voordat we weer fysiek kunnen samenkomen in het Wagenings Ondernemerscafé. Daarom kwam het WOC op woensdag 24 maart met een volstrekt vernieuwend initiatief: een digitale WOC borrel!

WOC-lid Noldus Information Technology stelde hiervoor hun applicatie Spatial Chat ter beschikking. De zaal en het terras van Onder de Linden, onze vaste borrellocatie, waren hierin virtueel geprojecteerd.

WOC-voorzitter Sjirk Bijma beklom de digitale zeepkist en refereerde aan de fysieke borrels in maart 2020 (nog vóór Corona, voor het eerst geen handen schudden!), de ALV in juli en de borrel in september op het terras met 1,5 m afstand.

Daarna begon de digitale borrel. De bezoekers moesten in het begin even wennen en oriënteren hoe het programma werkte. Maar toen iedereen doorhad dat je je kon bewegen tussen verschillende ruimtes begon men er schik in te krijgen. Je kon je eigen videobolletje verplaatsen en naast iemand gaan staan met wie je contact wilde maken. Het werkte eigenlijk net zoals je in het echt naast iemand gaat staan. Zodra je bij iemand in de buurt kwam kon je zijn/haar geluid pas horen en contact maken.  Wanneer je verder van andere videobolletjes vandaan bewoog, nam het volume van hun spreekgeluid ook af. Er waren meerdere ruimtes aangemaakt, waaronder een podium waar negen video’s van Wagenings Talent getoond werden. Hier kon je onder andere naar de balkonband van Lucas Noldus luisteren en naar Martin Ruiter met zijn Beat Club.

De geluiden over deze alternatieve borrel waren positief. Met 24 bezoekers was het een gezellige bijeenkomst. Het is zeker voor herhaling vatbaar zolang het nog niet fysiek kan. Want dat heeft toch nog altijd ieders voorkeur en iedereen kijkt uit naar de dag waarop dat weer mogelijk is.

Share This