In het kader van onze nieuwe aanpak van de ondernemersborrels, waren we 8 maart te gast in de Aula. Dit markante gebouw aan de Gen. Foulkesweg is vorig jaar door de universiteit overgedragen aan BOEi en Van Swaay. Zij willen op deze plek een Vrijheidskwartier creëren.

Namens BOEi gaf Arno Boon eerst een kleine terugblik op 25 jaar BOEi. Vervolgens vertelde hij over de plannen rond het Vrijheidskwartier. “Op deze plek willen we Stad der Bevrijding en City of Life Sciences samen laten komen. Op weg naar het vieren en herdenken van 80 jaar vrijheid en verder zijn hier unieke mogelijkheden voor een jaarronde programmering met inhoud.”

Samen met partners als het Heerenstraat Theater, Hotel de Wereld en Wageningen45 willen BOEi en Van Swaay van de Aula een unieke plek maken. Het Heerenstraat Theater heeft plannen voor een vernieuwend concept met filmzalen, horeca en een multifunctioneel auditorium. Dit wordt gebruikt voor screen-events, lezingen, congressen, optredens en bijeenkomsten in de breedste zin. Hotel de Wereld wil uitbreiden van 16 naar 40 hotelkamers. Er komt extra woonruimte en Wageningen45 heeft plannen om zowel binnen als buiten een programma samen te stellen. “Onze ambitie is om een nationaal Vrijheidskwartier te worden”, legde Arno Boon uit. “Mensen komen hier geen ‘dagje oorlog’ doen, maar worden getriggerd met actuele thema’s rond vrede en vrijheid.”

Namens het Heerenstraat Theater presenteerde Laura Kaper een vooruitblik op hun plannen. Ook gaf zij een voorproefje van de Wageningen Experience. “Daarmee willen we bezoekers laten zien wat er in Wageningen allemaal te doen is. Met de plannen rond het Vrijheidskwartier verwachten we in Wageningen 90.000 extra bezoekers per jaar te trekken. Dat betekent 3 miljoen extra omzet voor onze stad.”

De initiatiefnemers benadrukten wel dat er voor het realiseren van alle plannen nog wel extra financiering nodig is. “Samen met de gemeente en Wageningen45 hebben we de afgelopen tijd tal van presentaties gegeven aan onder andere de Provincie Gelderland en diverse fondsen. Hun reacties zijn positief, dus we wachten in hoopvolle spanning af.”

Na de presentatie over het Vrijheidskwartier konden de aanwezigen gezellig verder kletsen onder het genot van een walking diner verzorgd door Hotel de Wereld.

Kijk voor alle info over het Vrijheidskwartier op www.vrijheidskwartier.nl.

De volgende WOC-bijeenkomst is op woensdag 10 mei. Dan houden wij bij PROOST! op het 5 Meiplein onze voorjaars-ALV met aansluitend een borrel. De officiële uitnodiging en de stukken voor de ALV volgen nog, maar hou de namiddag en avond alvast vrij in uw agenda.

Share This