Het bestuur van Regio Foodvalley heeft besloten Arjen Droog aan te stellen als directeur. “Het is een voorrecht om voor Regio Foodvalley te mogen werken. De overheden werken hier al volop samen en ik wil me inzetten om ook de ondernemers veel meer te verbinden aan de regio. Iedere ondernemer in de regio zou binnen een paar jaar wel een collega moeten kennen die écht iets aan Regio Foodvalley heeft gehad.”

Voorzitter René Verhulst: “Arjen heeft de afgelopen jaren zijn kwaliteiten bewezen en onder zijn leiding zal de regio doorgroeien: nog beter samenwerken en nog meer mooie resultaten boeken. Er ligt een belangrijke periode voor ons. De Regio Deal Foodvalley moet tot mooie resultaten leiden, de Economic Board moet worden opgebouwd en de samenwerking tussen gemeenten, provincies en Rijk moet soepel blijven lopen. Arjen kent de regio als geen ander, heeft hier al een uitgebreid netwerk en is gedreven om onze regionale samenwerking verder op te bouwen.”

Droog was al waarnemend directeur bij Regio Foodvalley en heeft eerder gewerkt als directeur Beleid en Regie bij de gemeente Ede. Daarvoor was hij vijftien jaar werkzaam in diverse rollen in het bedrijfsleven.

Regio Foodvalley draagt de samenwerking tussen het bedrijfsleven, de onderwijs- en kennisinstellingen en de overheden in acht gemeenten op de grens van Utrecht en Gelderland. De regio behoort volgens het onderzoek Kracht van Oost 2.0 tot de economische topregio’s van Nederland, met goede scores op innovatie, werkzekerheid en brede welvaart.

Share This