Het WOC heeft een nieuwe ambtelijk secretaris. Annemarie Barbier heeft medio februari het stokje overgenomen van Ria Meurs. Zij gaat het bestuur ondersteunen en verzorgt de correspondentie. Het WOC-bestuur bedankt Ria voor haar bijdrage aan het WOC en wenst Annemarie veel succes. In deze nieuwsbrief stellen we Annemarie voor.

Wie is Annemarie Barbier?
“Tjonge, je begint meteen met een lastige vraag. Hoe kan ik daar nu in een paar zinnen antwoord op geven? Wat ik zeker weet: ik ben ruim een halve eeuw geleden geboren in Soest, ben al 30 jaar getrouwd met Jan Ido en samen hebben we drie volwassen kinderen. We wonen nu een goed jaar opnieuw in Wageningen, en dat bevalt ons prima. De groene omgeving, het gezellige centrum, we voelen ons helemaal thuis.”

Wat is je achtergrond?
“Een hele poos geleden heb ik hier in Wageningen met veel plezier Levensmiddelentechnologie gestudeerd. Daarna heb ik via bestuurlijk vrijwilligerswerk ontdekt dat schrijven een sterke kant van mij is. Ik vind het boeiend om in allerlei verschillende situaties te achterhalen wat de kern is, waar het echt om draait, en om vervolgens die informatie op een heldere en persoonlijke manier te verwoorden. Daar heb ik dus mijn werk van gemaakt. Eerst in loondienst, en inmiddels ben ik al ruim 10 jaar zelfstandig tekstschrijver en schrijfcoach vanuit mijn bedrijf Bergamot tekst & training.”

Hoe ken je ondernemend Wageningen?
“Mijn man is al een paar jaar lid van het WOC en hij vertelt altijd heel enthousiast over de WOC-borrel, over de mensen die hij ontmoet en de gesprekken die hij voert. Ik ben een keer mee geweest en ontdekte toen zelf hoe gemoedelijk het eraan toe gaat. Er is een plezierige, informele sfeer en mensen staan open voor nieuwe contacten. Dat spreekt me aan. Toen ik toevallig de vacature voor ambtelijk secretaris van het WOC tegenkwam, heb ik dan ook meteen gereageerd.”

Waarom heb je zin in deze functie?
“Ik hou van regelen en organiseren, en zeker als ik dat kan doen voor een enthousiaste club als het WOC. Zelf heb ik ook veel ervaring met besturen. Sinds ik als tiener in de leerlingenraad van de middelbare school werd gekozen, heb ik altijd wel in een of ander bestuur gezeten. In die functies heb ik gemerkt dat professionele ondersteuning de slagkracht enorm vergroot. Die ondersteunende functie vervul ik bij het WOC met plezier en een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Bovendien leer ik op deze manier veel ondernemende Wageningers kennen.”

Hoe heb je de eerste maand als ambtelijk secretaris van het WOC ervaren?
“De eerste maand? Ja, je hebt helemaal gelijk, ik heb deze functie pas een maand, maar het voelt alsof ik er al minstens 3 maanden zit. Na een uitgebreide overdracht door Ria Meurs, de vorige ambtelijk secretaris, ben ik meteen in het diepe gesprongen en heb haar taken overgenomen. Ik voel me welkom in het bestuur en leer in snel tempo wat er speelt. Ik voel me helemaal op mijn plek. En wil je nog meer van me weten? Vraag het me dan persoonlijk op de volgende WOC-borrel, daar ben ik ook!”

Share This