Het Wagenings Ondernemers Contact heeft vorige week zijn najaars-ALV gehouden. Naast technische zaken als de begroting, werden de speerpunten voor volgend jaar toegelicht. Naast alle lopende zaken krijgen mobiliteitsmanagement, duurzaamheid, de binnenstad en toerisme extra aandacht.

De ALV ging naadloos over in een speciale editie van het Wagenings Ondernemers Café, waarbij ook niet-leden welkom waren. Hiervoor had het WOC Paul Rulkens als spreker weten te strikken. Hij spreekt voor universiteiten, grote internationale ondernemingen en vanzelfsprekend ook voor ondernemers in het bijzonder. “De meerderheid heeft het altijd mis”, is een van zijn befaamde uitspraken.

Rulkens hield de Wageningse ondernemers voor dat zij om succesvol te zijn risico’s moeten nemen. “En dat is best eng, maar het is de enige manier waarop je vooruitgang boekt. Ook samenwerken is belangrijk. Hou daarbij voor ogen dat je alleen iets kunt krijgen als je ook iets kunt geven. Dat is netwerken in optima forma.” Rulkens daagde de aanwezigen vervolgens uit om met elkaar in gesprek te gaan over wat hen daadwerkelijk drijft. “Waar ben jij goed en waar krijg je energie van? Als je dat aan elkaar vertelt, ontdek je soms vele onverwachte mogelijkheden.”

WOC-voorzitter Sjirk Bijma kijkt met een goed gevoel terug op de avond. “Het is lang geleden dat we zo’n goede opkomst hadden op de ALV. Voor de aansluitende lezing van Paul Rulkens mochten we vervolgens nog vele mensen begroeten. Op lichtvoetige wijze wist Paul ons een aantal eye-openers te geven, waarover tijdens het afsluitende buffet nog flink werd nagepraat. We gaan het met het bestuur nog evalueren, maar volgens mij is deze opzet zeker voor herhaling vatbaar.”

Share This